'Als kind leerde ik dat je op een goede en vriendelijke manier uit elkaar moet gaan' 
Paulina Szozda

Paulina Szozda

“Ik kom uit het buitenland en was 10 jaar toen ik naar Nederland kwam met mijn ouders, dus ik moest heel snel volwassen worden. Binnen een jaar sprak ik Nederlands. Maar mijn ouders hadden er meer moeite mee, dus hielp ik hen met vertalen.”


“Ze zijn gescheiden en dat was geen leuke periode voor mij als kind. Ik ben daar heel zenuwachtig door geworden, werd snel gestrest of boos. Bovendien word je een beetje uitgespeeld: je moet dit zeggen tegen je moeder, of dat zeggen tegen je vader. Je weet niet wat de waarheid is en je houdt ook heel erg van je ouders. Daar kom je als kind nooit lekker uit. Hierdoor heb ik echt geleerd dat je op een goede en vriendelijke manier uit elkaar moet gaan. Je kinderen moeten zichzelf kunnen blijven zijn en er zo min mogelijk van merken.”


“Door mijn verleden heb ik het idee dat ik mensen sneller begrijp als ze ergens tegenaan lopen. Ik houd er heel erg van als ik mensen direct kan helpen, dat kan ook met kleine dingen zijn zoals laatst iets met een hypotheek. Toen het gelukt was dacht ik: ik ga hem gelijk blij maken en opbellen. Toen hebben we het samen een beetje gevierd aan de telefoon. Fijn dat sommige dingen ook gelijk impact hebben.”

“Ik ben niet iemand die veel op de voorgrond wil staan. Mijn vrienden zouden me omschrijven als betrouwbaar en ik sta altijd klaar voor hen, ook voor familie. Ze mogen me alles vertellen en ik ben er altijd als ze me nodig hebben. Als ik me echt op mijn gemak voel dan ben ik veel meer open. Dan vertel ik ze dat als alles zou kunnen dat ik dan naar een mooi warm eiland zou willen vertrekken, lekker ontspannen. Of dat ze me ’s nachts wakker mogen maken voor een echt goede oude rockband. Laatst ben ik naar Guns ’n Roses gegaan. Zo gaaf! Ja, als mensen me beter leren kennen weten ze dat ik ook heel erg druk kan zijn ja, ha!”

“Mensen herkennen me vanzelf op kantoor, omdat mijn bureau rommelig is en ik per se eerst koffie nodig heb voordat mijn dag kan beginnen. Ik moet altijd een kladblok hebben en schrijf met alles mee wat er gezegd wordt de hele dag. Een fijn gevoel om het genoteerd te hebben. Dan kun je altijd dingen terugzoeken. Ik vind werkdagen het lekkerst als het druk is en als ik veel verschillende soorten dingen te doen heb. Dat kan bij Excellent Scheiden zeker, want er zijn heel veel taken en takenlijsten. Er gebeurt super veel hier, ha!”

Paulina Szozda werkt voor Excellent Scheiden, dat onderdeel is van Excellent Finance.