'Evenwicht vind ik heel belangrijk. We moeten allebei gehoord worden' 

'Evenwicht is belangrijk'

Omwille van de privacy hebben we ervoor gekozen om de naam niet openbaar te maken. De naam is geverifieerd en bekend bij Excellent Scheiden en de auteur.


“Wij zijn al jaren klant bij Excellent Finance. Femke (red: Excellent Scheiden) kennen we ook al als hypotheekadviseur. We wisten dat ze zelf ook gescheiden was, en het voelde heel goed om met een ervaringsdeskundige te werken. Dat was de doorslaggevende factor. Femke is al die tijd namelijk heel betrokken geweest. Ze heeft twee woningen voor ons geregeld, en in de tussentijd is het contact altijd heel goed geweest. Ze is heel vrij in het contact, en je kunt haar anytime bellen.”


“Ik weet nog heel goed dat ze in het eerste gesprek heel duidelijk de verwachtingen aangaf, om de processen in kaart te brengen: zoveel gesprekken gaan jullie hebben, deze data ongeveer, de kosten van de rechtbank, advocaat en voor haar. En ze deed ook direct aanbevelingen wie we dan wanneer zouden spreken. Dat gaf vertrouwen.” 

'Femke van Excellent Scheiden voelde als een soort vertrouwenspersoon'

“In het gesprek daarna hebben we het veel gehad over de vraag waarom we wilden scheiden, wat onze knelpunten waren. En juist omdat we haar al zo lang kenden ging dat gesprek heel soepel. Ze heeft een heel goed luisterend oor en deelde alle stukken op tijd met ons zodat we ons goed in konden lezen. Het proces is gewoon heel soepel gegaan. Ik had het eigenlijk erger verwacht. In zo’n gesprek kunnen er ook conflicten ontstaan bijvoorbeeld. Beurtelings konden we ons verhaal doen, en ik heb het gevoel gehad dat dit allebei net zo zwaar werd gewogen. Dat evenwicht vind ik heel belangrijk. We moeten allebei gehoord worden. En dat is ook gebeurd.”


“Femke neemt volop ‘dedication’. Ze is echt toegewijd aan wat ze doet. Zo heb ik haar ook ervaren in dit hele scheidingsverhaal. Zij was onze contactpersoon en heeft ook alles voor ons zo goed mogelijk geregeld. Ook het contact met de anderen voelden goed. Zo waren er bijvoorbeeld maar twee mensen in het bedrijf die dit hele inhoudelijke verhaal van ons kenden. Daar zijn ze heel integer mee omgegaan.”


“Voor mijn gevoel kun je Excellent Scheiden 100% vertrouwen. Het voelde echt als een soort vertrouwenspersoon. Ik weet bij hen dat het gewoon goed komt. Daarbij hebben ze ook veel verstand van ons financiële plaatje, dus kunnen ze ook de brug maken bij zo’n scheiding tussen het financiële en het emotionele.”