'Omdat dit zo ‘goed’ ging hebben mijn ex en ik nog steeds goed contact' 

'Goed geluisterd'

Omwille van de privacy hebben we ervoor gekozen om de naam niet openbaar te maken. De naam is geverifieerd en bekend bij Excellent Scheiden en de auteur.


“Ik heb heel veel moeite gehad om de stap tot scheiding te zetten. Maar dat het ook gewoon soepel en goed, op een knappe manier kon verlopen had ik niet verwacht. Het klinkt vreemd, maar ik ben heel blij hoe de scheiding is verlopen.”


“Wij waren al zo’n zes jaar klant bij Excellent Finance. Zij kenden onze dossiers en deden alle financiële zaken, waardoor ze al veel inzage hadden in onze papieren en wat wij door hebben gemaakt. Voor ons was het bij de scheiding heel makkelijk om alles onder één dak te hebben. Het scheelde heel veel werk om niet alles dubbel uit te hoeven zoeken. Dat gaf ons vertrouwen tijdens de scheiding.”


“Voor mediatie hadden we ergens anders al een traject en dat deelden we met Femke (Red: Excellent Scheiden). Zij was daar heel open in. Ze liet ons alle ruimte om het zo in te richten. Zij paste zich daarop aan en schikte zich in onze voorstellen. Dat voelde heel goed en heb ik als heel prettig ervaren.”

'Er werd geluisterd naar onze kant van het verhaal' 

“Het gehele traject heb ik het gevoel gehad dat zij van meerwaarde was voor ons. Dat zat natuurlijk in het financiële, want laten we eerlijk zijn: als er bij scheidingen ergens ruzie over ontstaat, is geld vaak een onderdeel. Maar niet bij ons. Door die hele prettige begeleiding is dat gewoon heel soepel verlopen. Het zijn lastige gesprekken, maar het voelde wel alsof het allemaal prima in orde zou gaan komen. Ze was voor ons beiden lief, rustig en open. En dat klinkt wat vreemd, maar soms was het ook wel gezellig, zeg maar. Ha!”


“Alles werd heel duidelijk uitgelegd. Heel fijn voor ons, want het allemaal nieuw en onbekend. We kregen inzicht als er nieuwe stukken zouden komen, of wanneer wij knopen moesten doorhakken. Natuurlijk duurde sommige dingen in het proces vrij lang, maar dan wist ik ook dat ik daar niet onrustig over hoefde te zijn. Ik kreeg er grip op.”


“Dit is zoveel beter dan beiden werken met een individuele advocaat. Zij zetten je op het pad om het maximale voor jou als individu eruit te halen. Als je dat aan twee kanten doet komt er vanzelf een conflict waarbij het belang van bijvoorbeeld de kinderen ondersneeuwt. Ja, dan ontstaat er vanzelf onenigheid. Ik wilde gewoon knap uit elkaar gaan, dat vond ik veel belangrijker dan bijvoorbeeld een paar duizend euro.”


“Als vrienden van mij zouden worstelen met een dreigende scheiding, zou ik zeker aanbevelen om met Excellent Scheiden contact te zoeken. Er werd geluisterd naar onze kant van het verhaal, veel uitgezocht op de achtergrond en in een open gesprek werden vervolgens oplossingen bedacht. Het voelt alsof ze heel meedenkend zijn, ook in zaken waar je bijvoorbeeld zelf nooit over na zou denken, zoals bijvoorbeeld partnerpensioenen.”


“Omdat onze persoonlijke financiën zijn neergelegd bij Excellent Finance, kwam ik er achter dat ze integer omgaan met onze dossiers. Zij hebben kunnen alleen de documenten inzien waar ze mee moeten werken. Het kwam bijvoorbeeld voor dat ik dubbele gegevens moest uploaden voor de scheiding en voor de privé financiën. Dat gaf mij een gevoel van veiligheid. Je financieel adviseur hoeft dat soort privé dingen niet te weten.”


“Omdat dit zo ‘goed’ ging, hebben mijn ex en ik nog steeds goed contact onderling. We drinken wel eens koffie of een biertje samen. Dat is me heel veel waard.”