'Als je het op eigen houtje doet vergeet je al snel heel veel stappen in het hele verhaal'

'Zelf vergeet je veel'

Omwille van de privacy hebben we ervoor gekozen om de naam niet openbaar te maken. De naam is geverifieerd en bekend bij Excellent Scheiden en de auteur.


“Femke (red: Excellent Scheiden) kende ik al een jaar of 8. Zij heeft al eerder dingen geregeld voor de hypotheek, en dat voelde gewoon goed. Daarmee had ik het idee dat dit hele scheidingsverhaal bij haar ook wel op zijn plek zou zijn.”


“Helaas konden de gesprekken door dat hele coronagebeuren niet persoonlijk, maar moest het allemaal online. Maar ook dat liep heel erg goed. Ze heeft dat financieel en ook wel een beetje emotioneel heel goed begeleid voor ons. Voor beide zijden kan ik wel zeggen.”


“Het was super gestructureerd, en ze kon ook heel goed luisteren naar ons individueel. Ook omdat we ouders zijn is het heel belangrijk dat we er zo stapsgewijs goed uit zijn gekomen. Als ik één ding zou moeten uitlichten is het dat ze zo ervaren is, waardoor ze heel serieus haar vak kan beoefenen, maar wel dicht bij de persoon blijft. Het is menselijk. Heel fijn om mee samen te werken.”

'Excellent Scheiden zorgt voor de beste oplossing in een slechte situatie'

“Liever hadden we het uiteraard niet gehad, dat we dit hele traject in moesten gaan. Maar gezien de situatie zou ik dit omschrijven als de beste oplossing in een slechte situatie. Ha! Ik zou het mensen die worstelen met een scheiding zeker aanbevelen om het op deze manier op te lossen. Als je het op eigen houtje doet, vergeet je al snel heel veel stappen in het hele verhaal. Dan is het niet gestructureerd en kan het zijn dat je er later spijt van krijgt.”


“Het zijn allemaal nuchtere mensen bij Excellent Scheiden, en dat bevalt mij wel. Nuchter, maar wel heel persoonlijk. Ondanks dat het dat niet is voelt het voor mij heel erg als een familiebedrijf. Het is heel fijn dat als je ze belt, ze direct weten waar het over gaat en met je meedenken. Het lijkt alsof iedereen er iets van af weet. De meeste dingen worden direct opgepakt, soms nog dezelfde middag. Dat is heel fijn.”